Heterdaad inbraak van onze vaste partner Cyclops Security

Deze boef gaf een perfecte demonstratie van het SmartVideo Alarm systeem. Daarom in deze blog een product analyze!
Het is zomer, dus iedereen is aan het genieten van zijn vakantie of een dagje weg. Maar inbrekers hebben geen vakantie... En maken maar al te graag gebruik van deze kans. Zeker nadat zelfs het inbrekersgilde aan de overheidssteun moest door de corona lockdowns. Maar ook zij mogen weer aan de slag. Helaas doen zij dit zelden zonder schade aan te richten. Dit onderdeel in het boevenbranche heet niet voor niks "inbreken". Kosten? Mogelijk toren hoog! Maar wat is de oplossing? Zeker als u een terrein of bouwlocatie heeft? Daarom werken wij samen met Cyclops!

Het vakantie inbraak seizoen.

Dat het inbraak seizoen weer is begonnen, dit was gisteren al te zien op burgernet. Waar binnen 2 uur al 2 inbraken waren gepleegd in Den Bosch, mogelijk door dezelfde inbreker. Uiteraard hebben wij al Relians Safety & Security in 's-Hertogenbosch meegekeken naar de dader, ook al zijn de slachtoffers geen klanten van ons. Echter had deze inbreker(s) op heterdaad kunnen worden gesnapt door de nieuwe innovates van onze vaste partner Cyclops Security. Zij specialiseren zich in tijdelijke beveiligingsmaatregelen.

Zoals gisteren in Roosendaal waar deze boef dacht er mee weg te komen!

Totdat hij het mooie systeem van Cyclops zag staan, nou tja.... Hij keek er rechtstreeks in, logisch want als je als inbreker nieuwe innovaties waardeert, dan moet je deze even goed bekijken.... Dus even lachen voor het enkele cyclops oogje van de camera! Want de meldkamer, politie en het collega beveiligingsbedrijf lachten als laatste! 

"Want afgelopen vrijdag begon de vakantie voor de medewerkers van het bedrijf. Helaas viel een van hun bouwplaatsen voor die tijd nog ten prooi aan inbrekers. Alleen cyclops zou cyclops niet zijn als er niet razendsnel een mobiele beveiligingsoplossing werd geboden. Voor aanvang van de vakantie werd er een SmartVideo Alarm geplaatst door de monteurs van cyclops. Met succes! Nog dezelfde nacht werd er een inbraak gedetecteerd en vast gelegd op beeld door het smartvideo alarm systeem. Door het snelle handelen van een collega beveiligingsbedrijf, meldkamer en de politie was er geen ontkomen meer aan voor de inbreker. Dus was de heterdaad een feit!"

- Cyclops Security op Linkedin (10-08-2021).

Wat was dit voor systeem?

Het nieuwe SmartVideo Alarm systeem van Cyclops heeft als basis een infrarood detectie maar is ook uitgerust met een video verificatie. Dat betekend dat hij een foto maakt bij alles wat hij signaleert. Deze was op de locatie in Roosendaal geïnstalleerd en dus het resultaat was gelijk zichtbaar. Mooi vinden wij als Relians, want beveiliging moet zichtbaar zijn. Zeker omdat beveiliging veel preventief werkt waardoor het resultaat niet zichtbaar is. Want er gebeurt dan niks! Soms nog een beter resultaat.

Waarom dan geen normaal infrarood systeem?

Normale infrarood systemen gaan af bij de minst of geringste beweging. Dus ook voor een onschuldig spinnetje, muisje of vliegje. Vervelend want dit kan aardig in de kosten oplopen door valse alarmen. Wat dus als een goedkope tijdelijke oplossing lijkt, is dus daadwerkelijk duur koop. Want de alarmopvolging bijvoorbeeld wij, moeten dan als nog komen om te controleren wat het probleem was. Daarna schrijft de alarmopvolging hier vervolgens een alarm bon over.

Het is natuurlijk goed als op de rapportage staat dat het pand is controleert en geen inbrekers of braakschade is aangetroffen. Echter was de opvolging totaal onnodig en u zit met een factuur. Het SmartVideo Alarm systeem van Cyclops lost dit probleem op. Er gaat een stil alarm af, dus de inbreker weet niet dat hij gesnapt is. Dit vergroot de kans dat hij op heterdaad kan worden betrapt. Dit stille alarm gaat naar de meldkamer toe. De meldkamer controleert of dit alarm een echt alarm is. Is het een echt alarm? Dan stuurt de meldkamer de beveiliging en de politie aan om de boef zo snel mogelijk in achter de tralies te krijgen!

Dit is waarom wij als Relians Safety & Security ook graag met Cyclops samenwerken en u deze systemen aanbeveelt. Want het is zo vervelend als u voor niks aan het betalen bent. Wij naar een alarm moeten rijden die vals is en u zich mogelijk onnodig zorgen maakt. Cyclops kan deze alarmen verifiëren, ook al was deze heterdaad niet van ons. Mag elke boef achter de trailies worden gevierd en heeft deze boef mooi laten zien hoe het systeem werkt!

In een woord.... PERFECT! 

Wilt u ook beveiliging voor uw:

  • Bouwterrein
  • Woonhuis
  • Leegstandbeheer
  • Boerderij
  • Bedrijfspand

Of zoekt u een andere oplossing?

Neem dan gerust contact met ons op! Er staat u zo snel mogelijk iemand te woord om u intensieve beveiliging met persoonlijk maatwerk te voorzien!

of lees hier onder...... Meer nieuws en blogs!

Meer nieuws en blogs